Ovenschotel

Zet de oven op 220 graden Celsius. Snij de aubergine in kleine stukjes. Maak de knoflook fijn en scheur basilicum blaadjes en verhit de pan en gril de Aubergine 5 minuten totdat de aubergine goudbruin en gaar zijn.

Verhit olie in een pan en bak de knoflook 2 minuten lang. Gooi daarna de tomatenblokjes, peper, kruiden en zout toe. Voeg water toe aan de pan en laat het koken op een laag vuurtje. Vet de ovenschaal in met boter of olie, doe de aubergine in de schaal en giet de tomaten saus er overheen.

Bestrooi tussentijds Parmezaanse kaas over de aubergines en laat het 25 minuten verder bakken in de oven.

Ingrediënten

2 aubergines, 15g basilicum, 3 teentjes knoflook, 3 el olijf olie, 2 tl gedroogde oregano, 60 g geraspte Parmezaanse kaas en 800 g tomatenblokjes.

Dit gerecht is voor 4 personen.