Auberginepuree is een lekkere dip voor een bijgerecht bij feestjes en is gemakkelijk te maken.

Verwarm de oven voor op de hoogste stand op grill stand. Was de aubergines en laat de kop stukjes er aan zitten.  Zet de aubergines in een ovenschaal en laat het 25 minuten grillen. Als de schil knappert en de binnenkant zacht is  zijn de ze klaar, laat ze dan even afkoelen. Tussentijds kan je de citroen uitpersen en de knoflookteentjes pellen. Als de aubergines zijn afgekoeld  kan je ze schillen. Halveer de aubergines in de lengte met een scherpe mes. Haal de inhoud van de aubergine eruit en doe alle inhoud in een kommetje. Maak het fijn met een vork  totdat het puree wordt. Gooi er citroensap erdoor heen en pers de teentjes knoflook er boven op. Roer totdat alles goed is gemengd. Schenk een eetlepel olijfolie en twee eetlepels Griekse yoghurt toe aan de kom en roer totdat het één geheel word. Je kan de puree op smaak brengen met peper en zout en versieren met stukjes peterselie.

Dit gerecht kan je serveren op kamertemperatuur met warme broodjes erbij.

Benodigdheden

2/3 aubergines

3 teentjes knoflook

½ citroen

2 el Griekse yoghurt

1 el olijfolie

Peper kruiden

Zout

3 takjes peterselie