Laat de oven alvast opwarmen op 450 graden. En zet de oven op rooster stand. Bekleed de ovenplaat met bakpapier zodat de aubergine niet aan de plaat blijft vast kleven. Snij de aubergine door midden en Smeer het in met olijf olie. Leg daarna de aubergine in de oven met de gehalveerde zijkant naar beneden.

Laat de aubergines 30 – 40 minuten roosteren tot dat de binnenkant zacht is. Je kan met een vork prikken om te kijken of de aubergine zacht genoeg is. Haal ze uit de oven en laat ze paar minuten afkoelen. Haal de inhoud eruit en gooi het in een zeef  en gooi de vellen weg.  Verwijder het vocht uit de aubergine door met een zeef te schudden en er door heen roeren. Zodat het vocht eruit lekt.

Als de aubergines uitgelekt zijn, gooi ze dan in een kom en voeg knoflook en citroensap toe en meng stevig met een vork totdat het puree word. Voeg de tahini en olijf olie toe totdat het goed gemixt is en de aubergine mengsel romig en bleek uit ziet. Gooi daarna de peterselie en komijn toe om het op smaak te brengen. Je kan er meer zout en citroensap in doen om het op smaak te brengen.

Schep de Baba ganoush over in een serveerschaal en schenk er druppels olijfolie overheen. Bestrooi er extra peterselie en gerookte paprika over. En is klaar om geserveerd te worden met een broodplankje erbij.