Baba ganoush is een smaakvolle recept met rokerige gerilde aubergine, citroen, tahin, olijfolie, knoflook, Baba ganoush is Een midden oosterse recept afkomstig uit Syrië. Baba is een arabisch woord voor vader. Ganoush kan een persoonlijke naam zijn

Waarom zal je baba ganoush  maken als je ook gewoon humus kunt eten. Het is vergelijkbaar als Humus het verschil is dat er gerilde of geroosterde aubergine in plaats van kikkererwten. Het recept is ontstaan langs de middellandse zee van Syrië en word  vaak gegeten met Brood .

Baba ganoush maken

Hoe maak je Baba ganoush?  Het is heel eenvoudig, je begint met het grillen van de aubergine. Om een lekker gegrilde smaak te hebben moet je de aubergine halveren en met de gekookte zijde roosteren. Rooster de aubergine totdat ze zacht genoeg zijn en in elkaar zakken. Daardoor kan je de aubergine makkelijker omdraaien en de inhoud gemakkelijker eruit scheppen.Het is belangrijk dat de vocht uit aubergine gehaald word. Door de geroosterde methode is er al veel vocht uit de aubergine gehaald. Om er nog meer vocht uit te halen, kunt u de uitgeschepte aubergine 5 minuten in een zeef laten rusten en af en toe roeren zodat er meer vocht ontsnapt.

Mijn tip is om de aubergine te zouten. Zo verminder je de bitterheid van de aubergine

Serveren

Baba ganoush is een veganistisch, notenvrij en glutenvrij gerecht. En is dus handig voor gasten en kan je met iedereen rekening houden op feestje voor mensen die een allergie of een dieet volgen.Baba ganoush is lekker serveer baar met groentes zoals komkommers, wortels, paprika en met lekkere pita Broodjes erbij. Baba ganoush is een bij gerecht en is op elke tijd van de dag te eten.