Melanzane is een Italiaanse ovengerecht met aubergine. Het woord Melanzane betekent in het Italiaans letterlijk aubergine.

Zet de oven op 220 graden Celsius. Snij de aubergine in de lengte in dunne plakjes. Snij daarna de tomaten in plakjes en pers de knoflook fijn. Smeer de aubergine met olijfolie en verwarm de grill. Bak de aubergines 3 -4 minuten aan beide zijdes. Tijdens het grillen van de aubergines kunt u alvast beginnen met het mengen van de tomatenpassaat, zwarte balsamicoazijn, peper, knoflook en zout tot een lekkere saus. Smeer de ovenschaal met olie in en schep een laagje saus in de schaal en bedek het met een laag aubergine. Doe de tomaten plakjes erop en herhaal deze stappen totdat de schaal weer eindigt met saus en vol is. Als laatst strooi je de kaas over de saus en kunt u de schotel 25 minuten in de oven doen.

Voeg tussendoor 450 ml per persoon water toe aan de pan en laat de pennen 10 minuten afgedekt koken. Maak een dressing van de olijfolie, peper, zout en witte balsamicoazijn en mix het met jong blad sla en serveer het in een salade kom.

benodigdheden

4-5 aubergines

4 teentjes knoflook

2 uien

200 ml olijfolie

2 theelepel kristal suiker

10 g verse basilicum

220 g Parmezaanse kaas

850g tomaten saus

Zout & peper